Homemade POP TARTS Recipe

October 16th, 2018 by Christel Pixi · No Comments · Bake, Cake, Recipe

Its a Fall Holiday here in Denmark, and this morning I made home made POP TARTS on TV, so easy and  the kids absolutely love to decorate and eat them, adults too for that matter. So no time to waste, get bakin’

 

Recipe in Danish:

INGREDIENSER

DEJ (TIL 9 STK.)
  • 340 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 230 g smør, iskoldt i tern
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. mælk
  • 1 stk. æg pisket til at pensle tærterne med
KANELFYLD
  • 90 g muscovadosukker
  • 1.5 tsk. stødt kanel
  • 4 tsk. hvedemel
  • 1 stk. æg pisket til at pensle tærterne med indeni
MARMELADEFYLD
  • 2 dl. marmelade 
  • 1 spsk.majsstivelse blandet med 1 spsk. vand (det får marmeladen til at sætte sig, så den ikke flyder ud under bagning)
PYNT
  • eventuelt perlesukker, glasur med frysetørret bær eller krymmel – kun fantasien sætter grænser

TILBEREDNING

  1. I en stor skål mixer du mel, sukker og slat. Herefter mixer du dit smør i tern med enten en gaffel, foodprocessor eller mørdejshakke. Du kan også bruge hænderne, bare sørg for, at du smuldrer dejen, til der er krummer på størrelse med ærter.
  2. Nu tilsætter du mælk og æg og ælter til dejen akkurat er samlet.
  3. Del dejen i to lige store flader, rektangler 8X10 cm, du kan også rulle dem ud i 23X30 cm og sætte dem på køl, så er de klar til at skære, når de kommer ud.
  4. Sæt dejen på køl i minimum 30 minutter.
  5. Tag den ene dej ud. Hvis den ikke er rullet ud, så rul den ud til 20X30 cm på en melet overflade. Skær kanterne til, så den er lige i kanterne.
  6. Skær nu ni lige store stykker. Læg alle ni stykker bund over på et stykke papir, der passer til din ovnplade.
  7. Pensl dem nu alle med æg (det er ‘limen’ til at holde tærter lukket).
  8. Nu tager du dit ønskede fyld og placerer i midten af dine tærter. Man kan bruge alle mulige slags fyld. Du kan bruge æblemos med kanel, ni spsk. chokoladeknapper eller ni spsk. nutella, så længe du ikke overdriver mængden af fyld, for så revner de.
  9. Med den resterende dej gentager du proceduren. Rul ud og skær i ni stykker. Placer dem ovenpå som låg, pres forsigtigt låget ned om fyldet. Med en gaffel forsegler du kanterne på alle tærterne ved at presse den ned forsigtigt i kanterne.
  10. Stik huller i toppen, så dampen kan komme ud af tærterne. Sæt nu alle tærterne på køl i 30 minutter, mens du forvarmer din ovn til 180 gr.
  11. Tag tærterne ud og bag dem i 20-25 min. Tag dem ud og lad dem køle på en bagerist. Når de er helt kølet af, kan du gå i gang med at pynte, hvis du ønsker det.

Tags: ····

0 responses so far ↓

  • Holla if you feel like it!

Leave a Comment